mens in beeld en beweging
riankokbeelden_home002012.gif

Beweging is er altijd en overal . Mensen zijn ook overal en altijd aanwezig. Mensen bewegen, staan stil, gaan door, versnellen, stoppen, komen weer op gang, duiken, richten zich op, reiken, kruipen, struikelen, leunen, balanceren, vechten, dansen.
Dat lichamelijke non verbale aanwezig zijn van mensen is interessant, want bewegen = zich uitdrukken. Bewegen is dus meer dan de beweging op zich.
Het gaat om wat die beweging laat zien. Altijd verraadt de beweging iets van het innerlijk.

Soms gaat het over dans. Dans is nonverbaal, is vooral lichaamstaal. Het is echt en eerlijk wat je ziet en daarom kijk ik er graag naar.

Een beeld van mij is een momentopname in een stroom van bewegingen. Het is er en het is er al niet meer. Op elke beweging volgt een andere beweging, een nieuw beeld.
Momentopname, fragmentarisch, onderdeel-van, opeenvolgend; woorden die verband houden met mijn werk. Mens, dans, communicatie, lijfelijkheid, actie en reactie, horen daar ook bij.

Op papier maak ik tekeningen en monoprints. Meestal gebruik ik verschillende technieken in 1 werk.
Het ruimtelijke werk bestaat uit beelden van klei, biscuit gebakken en soms bewerkt met een coating.
Elk werk is een unica; er bestaan geen afdrukken of afgietsels van
een werk.
                                                       Rian
riankokbeelden_home002011.gif
home
riankokbeelden_home002009.gif riankokbeelden_home002007.gif riankokbeelden_home002005.gif riankokbeelden_home002003.jpg riankokbeelden_home002001.gif